Stenskeppet i Hammar

Nu kan du få möjlighet att flytta in i en helt nybyggd lägenhet med öppen planlösning och härligt ljusinsläpp. I den nya stadsdelen i Hammar, nära shoppingcenter och caféer, men med tillräcklig avskildhet och kvarterskänsla, bygger ABK nu 91 lägenheter med inglasad balkong och uteplats i markplan. 1:or, 2:or, 3:or och 4:or med god standard och kvalitativa materialval.

Inflyttning sker i maj 2020 för hus 4 och 5 (undantaget lägenhet 0078) samt i oktober 2020 för hus 1, 2 och 3.

Sökbara 22 november 2019 – 2 januari 2020

Stenskeppets lägenheter etappförmedlas, vilket innebär att du har möjlighet att söka 20 st lägenheter utöver de fem du kan söka i befintligt bestånd. 

Läs mer om etappförmedling

Bekymmersfritt boende

Att bo i hyresrätt hos ABK är bekvämt, tryggt och bekymmersfritt. Du behöver aldrig oroa dig för bostadsbubblor, räntelägen och lånelöften. Du får underhåll, reparationer och service och slipper dyra överraskningar. Vi vill att du ska känna dig trygg och därför kan du alltid vända dig till oss. Vi har jouröppet dygnet runt.

Stenskeppet

Det är en lyxig känsla att flytta in i en helt ny lägenhet. Där väggarna är nymålade och du är den första som ska bo in sig och sätta prägel på bostaden.

Lägenheterna i Stenskeppet har öppen planlösning och bekvämligheter så som diskmaskin, induktionshäll och varmluftsugn, energisnål kyl och frys och förberett för tvättmaskin och torktumlare i badrum.

Golven är ett tåligt eklaminat. I hall ligger klinker, badrummen är kaklade. Lägenheterna har inglasad balkong eller uteplats i eftertraktat söder- eller västerläge.

Det finns goda förvaringsmöjligheter i förråd på gården samt, i de flesta fall, invändigt i förråd i lägenheten.

Läs mer och se planritningar

Husen

De fem huskropparna i Stenskeppet är stilrena och moderna, nästan praktfulla där de står på nya bostadsområdet i Hammar, vid porten till Kristianstad.

Grönskan genomsyrar hela kvarteret och spelar stor roll för husens unika karaktär. Gårdarna uppmuntrar till samvaro med sittgrupper, grillplatser, lekplats för de små och grönytor för utomhusaktiviteter. De 91 nya lägenheterna på Stenskeppsvägen 2-10 servas, precis som alla ABK:s bostäder, av ABK:s fastighetsskötare som sköter om den gemensamma utemiljön och eventuella reparationer så att du istället kan lägga din tid på annat. Även sopsortering och städning av allmänna utrymmen såsom trapphus ingår i hyran.

Stenskeppet följer ABK:s inslagna väg mot ett mer klimatsmart samhälle

Alla fem husens tak täcks av sammanlagt 832 kvadratmeter solceller. Anläggningen producerar el till fastigheten bland annat till belysning, ventilation och tvättstugor, men också hushållsel till dig som bor i huset. Stenskeppet och ABK blir solelproducent och du som hyresgäst får ett mer förmånligt pris, bland annat med el som produceras på taken. På de tider på dygnet solelen inte räcker till kommer den el som ABK levererar vara certifierad grön el.

Framförallt blir den fasta abonnemangsavgiften lägre med ABK som solelproducent och den individuellt mätta elförbrukningen läggs direkt på hyresavin på samma sätt som den individuella vattenmätningen.

När solen producerar som mest el kommer Stenskeppet även leverera el ut på det allmänna elnätet och ABK bidrar till en miljövänlig elproduktion.

I varje hus finns en gemensam tvättstuga på första våningen med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Tvättmaskinerna är självdoserande för att minska tvättmedelsförbrukningen och reducera miljöbelastningen. Givetvis används bara Svanenmärkta och allergitestade tvätt- och sköljmedel. Självdoserande maskiner hjälper också till att bidra till en renare tvättstuga med ökad trivsel som följd.

Tvättiden bokas digitalt med nyckeltagg vilket innebär en garanti för dig att ingen annan kan utnyttja din tvättid. Om man föredrar att tvätta hemma går det bra att sätta in en egen tvättmaskin och torktumlare i badrummet som är förberett för detta.

Området

Här bor du på historisk mark. Intill fastigheten har fundament till en 40 meter lång skeppssättning hittats. Den har daterats till 600-900 e.kr och har gett områdets dess namn. 

Inför byggstart på Stenskeppsvägen genomfördes en rad arkeologiska undersökningar som visade spår från både Vendeltid och Vikingatid. Platsen tros ha använts som gravplats och som plats för ceremonier.

Idag har platsen och dess omgivningar, strax öster om Kristianstads centrum, istället blivit ett populärt nytt område för bostäder och handel. Ett stenkast bort ligger shoppingcentret C4 med ett 80-tal butiker, restauranger och caféer. 

I området ligger också den historiska byggnaden Hammarshus med anor från 1400-talet, med tillhörande hjorthägn.

Här på Stenskeppet bor du mitt mellan stad och land och på bara några minuter tar du dig till centrum med uteliv, handel och restauranger. I området ligger två stadsdelsparker inom 400 meter, vid Hammarshus och norr om Blekingevägen. Buss 545, 551 eller 558 stannar strax utanför och om du pendlar med bil kan du snabbt vara ute på motorväg från området. Om du hellre tar cykeln finns det bra cykelvägar de fyra kilometrarna in till centrum.

Ett par kilometer bort, vid Hammarsjöns strand ligger naturreservatet Ekenabben som är en del av Kristianstads vattenrike. Genom den vackra lövskogen kan man gå torrskodd eller köra rullstol på en naturstig en meter ovanför mark och vatten och uppleva naturen och de månghundraåriga ekarna som gett områdets dess namn.